Laat ik voorop stellen dat ik een liefhebber ben van vuurwerk en DE traditie. Neemt niet weg dat ik wel objectief ben en zeker “het probleem” zie. Het probleem ligt in het schorem dat misbruik maakt van onze traditie. Illegaal vuurwerk koopt dat met DUIZENDEN kilo’s onze open grenzen binnenkomt!

Zo zijn vanaf dit jaar knalvuurwerk en pijlen verboden. 100% lachwekkend te noemen. Nederlands knalvuurwerk is zo zacht dat je het bijna in de huiskamer kan afsteken. Maar verbieden stond op de agenda. Prima, maar volledig KANSLOOS gezien dat de knallen waar men vanaf wil met (nogmaals) DUIZENDEN kilo’s per jaar illegaal over de grenzen naar NL komen. Van het Nederlandse knalvuurwerk had niemand last, maar op de AGENDA stond dus afschaffen die handel! Volledig kansloos besluit van mensen die er geen verstand van hebben! Zo wordt de vuurwerk branche een loer gedraaid. Door illegaal vuurwerk wat over de grenzen (het hele jaar door) komt wordt ons het legale vuurwerk verboden.

Groen Links en de Partij van de dieren hebben nu door COVID-19 hebben natuurlijk nu een kans om het vuurwerkverbod door te drukken want ja; DE AGENDA!

Deze regering denkt, DENKT dus nu een eind te maken aan het plezier wat miljoenen mensen ervaren als traditie ervaren van oud & nieuw! Echter ik voorspel een grote chaos als men dit besluit. Je kan vuurwerk verbieden maar het ILLEGALE komt aan alle kanten binnen, elke dag, elke week en elke maand. Open grenzen, u weet wel. Daar waar de eerlijke Nederlandse vuurwerk branche onder moet lijden.

Facebook Comments

Geef een antwoord