Zwarte Piet-aanhangers


QUOTE: DEN HAAG – Leden van een actiegroep hebben verkleed als zwarte piet aangebeld bij de woning van rapper Akwasi in Weesp. Toen er niet werd opengedaan lieten ze een Zwarte Pieten-zak achter. In een video zegt een lid van de Zwarte Pieten Actiegroep dat ze zich bij de woning van Akwasi bevinden en „eens gaan kijken of hij thuis is.”

Nieuws van de Televaag. We lopen weer richting Sinterklaas en Zwarte Piet. Vermoeiend. Een rapper waar ik nog NOOIT van gehoord had, ene Akwasi(???) Best wel vermoeiend dat iemand die hier TE GAST is zo een probleem maakt van onze traditie. Ik heb zelf jaren in het buitenland gewoond i.v.m. mijn werk. Heb mij aangepast aan de cultuur, de taal geleerd en mij de lokale taal aangeleerd. Dat heet inburgeren.

Heb jaren in de West Indisch gewoond(Curacao/Bonaire) en ik zou niet durven om hun mooie tradities te verloochenen. Dat heet respect voor het land, de bevolking en het land. In Nederland mag en kan dat dus wel als je hier IMPORT bent. Soort van raar, op z’n minst!

Facebook Comments

Geef een antwoord